Boost je immuunsysteem

Boost je immuunsysteem

“Verwarm jezelf deze winter, versterk je immuunsysteem en bestrijd verkoudheid of keelpijn!”

Gember, citroen en honing hebben unieke eigenschappen die helpen bij algemene symptomen van verkoudheid en keelpijn.

de-thee-van-de-gemberwortel-met-citroen-honing-en-munt-74909113

Gember verwarmt het lichaam, kalmeert het spijsverteringskanaal en verbetert de bloeddoorstroming. Citroenen zijn een bron van vitamine C, één van de belangrijkste anti-oxidanten in de natuur. Artisanale honing uit eigen streek bezit bacterieremmende eigenschappen. Doordat de pollen uit eigen streek opgenomen worden door de bijen en dus ook in de honing verwerkt zitten, heeft dit een gunstige invloed bij allergiegevoeligheid en problemen met de luchtwegen. Belangrijk is dat je wacht tot je thee drinkbaar is voor je er een lepel honing aan toe voegt, zeker niet in kokend water.

Zo maak je je eigen gember-honing-citroen thee en wapen je tegen de vochtige herfst en koude winter.

Benodigdheden:

1cm gember, 1 eetlepel citroensap, 1 koffielepel honing

Recept: Snij de gember in kleine stukjes of rasp fijn. Kook 0,50 cl water, doe deze samen met de gember in een thermos en laat 20 à 30 minuutjes trekken. Giet een kopje gemberthee uit en voeg de honing en het citroensap toe. Meer maken, kan natuurlijk ook dan kun je deze later weer opwarmen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s