Nood aan relaxatie?

Stilte in je hoofd… Rust in je lichaam

We leven in een gejaagde maatschappij waar druk en stress als ‘normaal’ beschouwd worden. We staan er niet bij stil dat het eigenlijk zo niet hoort te zijn, en we weten bijna niet meer hoe het voelt om ‘gewoon’ te functioneren. Onze hersenen zijn zo geconditioneerd en draaien maar op volle toeren, terwijl we onszelf overeind proberen te houden. Toch liegt ons lichaam niet, en zelfs maar de tijd nemen om te luisteren naar ons lichaam, doen we niet. Laat staan dat we nog weten hoe we de signalen moeten  interpreteren.

Luisteren naar je lichaam

Zenti_Moen_045

Soms is het te laat en worden we geveld door vermoeidheid, stress, slapeloosheid, een teveel aan slaap, gebrek aan energie of spanningspijnen over gans het lichaam. Mensen die lijden aan depressie of burn-out zijn geen uitzondering meer, hoewel het toch nog vaak een taboe is. Ook het chronisch vermoeidheid syndroom en fybromyalgie zijn helaas geen onbekenden. En het begint vaak op jongere leeftijd. De druk om te presteren, de angst om te falen en de drang naar perfectionisme hebben een nefaste invloed op onze geest en lichaam.

We vergeten op tijd rust te nemen, de druk er af te laten en te ontspannen. Alles blijft zich opstapelen in ons hoofd en onze spieren staan hard gespannen. Wie heeft er geen last van lage rugpijn of nekpijn? Wie komt er niet thuis en wil met de voeten omhoog liggen? Wie wil er niet het liefst stilte in huis? Alle prikkels zijn er te veel aan… Zo maar een knop omdraaien, is helaas niet mogelijk. Terug in evenwicht komen met jezelf, …. Terug voldoende energie vinden om ’s avonds te genieten van de tijd met je gezin of leuke activiteiten te doen.

Ontspannen en Loslaten

Tijd nemen voor jezelf… ontspannen en tot rust komen… Lichaam en geest in balans brengen. Wil je tegelijk terug meer energie en ontspanning? het kan! Op een gezonde manier leren omgaan met je lichaam en luisteren naar de signalen. Zelf op tijd aan de rem trekken om te ontspannen, zonder schuldgevoelens. In de eerste plaats moet je voor jezelf zorgen, dan pas kun je al de rest aan. Alles start bij jezelf.massage wellness relaxatie voetreflexologie praktijk ontspannen stress burn-out rugklachten healing energetische massage massage massage massage wellness wellness wellness ayurveda pilates yoga massage massage massage wellness wellness wellness stress stress stress burnout massage massage massage massage massage massage Avelgem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s