Over mezelf

TinekeWie ben ik dus? Tineke: Relaxatietherapeut & Coach van relaxatiepraktijk Zen’ti en freelance redacteur. Mama van 3 prachtige kids, de twin boys Timo en Finn (12) en dochtertje Nell (5). Vrouw van Niko die mij steunt en er onvoorwaardelijk is voor mij en ons gezin. En vooral ook mijzelf, just me. Want ik heb al een gans traject afgelegd, mezelf verschillende keren tegengekomen, mezelf terug opgeraapt en weer op pad. Steeds een beetje meer gegroeid, bewuster en dichter bij mezelf.

MEEVOELEN MET EEN LACH EN EEN TRAAN

Via lichaamswerk (massage, relaxatie, energetisch…) en coaching begeleid ik mensen, die het even moeilijk hebben in hun leven of in hun persoonlijke zoektocht naar rust, balans, kracht en positieve energie. Zodat ze zich terug lichter voelen, verlost van blokkades en weer vooruit kunnen met hun leven. Met een lach en een traan, of vaak beide. Met een glimlach door de tranen heen. Want mijn empatisch vermogen, hooggevoeligheid en spiegelneuronen zorgen ervoor dat ik oprecht meeleef en -voel met mijn klanten.

Vanuit mijn persoonlijke zoektocht naar de behandeling van chronische rugpijn, kwam ik al op jonge leeftijd in contact met verschillende alternatieve therapieën die lichamelijke en emotionele blokkades verlichten. Ik kreeg hierdoor inzicht in mijn fysieke en mentale grenzen en leerde die aftasten, aanvoelen en respecteren. Door opleidingen kreeg ik voeling met de energievelden die ons lichaam omhullen en als het ware onze persoonlijke en veilige ruimte vormen.

OPLEIDINGEN EN SPECIALISATIE IN RELAXATIE

Wat als een persoonlijke zoektocht naar evenwicht en ontspanning startte, ontwikkelde zich stilaan tot het zelf ervaren en leren van technieken. Ik kwam op de juiste momenten in mijn leven de juiste mensen tegen, die ik heel dankbaar ben voor hun steun en raad. Het idee groeide dat ik hier iets meer mee wou bereiken. Ook blijf ik mij constant bijscholen en verdiepen in deze onuitputtelijke materie.

 • 2012 -2015: Cranio-Sacraal Therapie, Daniël Defruyt (Gent)
 • 2012 -2015: Energetische voetmassage, Daniël Defruyt (Gent)
 • 2012 -2015: Cranio-sacrale voetreflexologie, Daniël Defruyt (Gent)
 • 2012 -2015: Chinese hoofd-nek-schoudermassage,  (Gent)
 • 2015 – 2016: Energetische therapie (reiki & healing), Esther Dick (Gent)
 • 2017: Sol’Esta gelaats- en lichaamsverzorgingen (Zottegem)
 • 2017: Ayurvedische massage (Sol’Esta, Zottegem)
 • 2019: Mindfullness & coaching, Jaytho (Anzegem)
 • 2019: TM meditatie, Pieter Riemens (Roeselare)
 • 2022: Taoïsme & Shiatsu (Hands on Tao Instituut, Nederland)
 • 2022: Traditioneel Chinese Geneeskunde: 5 elementenleer, meridianen, Zang & Fu (Hands on Tao Instituut, Nederland)

Ik vind het belangrijk om de mensen in hun geheel te observeren, met hun fysieke, emotionele en energielagen. Bewust of onbewust zitten  er onverwerkte spanningen in ons systeem die we niet kunnen verwerken. Hierdoor ontstaan er blokkades in verschillende lagen waar onze innerlijke kracht onvoldoende kan doorkomen. Ontspannen en loslaten zijn dan ook van groot belang.

RUST, ONTSPANNING EN LOSLATEN IS VAN HET GROOTSTE BELANG

In 2015 startte ik, eerst heel klein, mijn Relaxatiepraktijk Zen’ti in bijberoep voor ontspanningsmassages en relaxatiebehandelingen. Ondertussen werk ik fulltime als zelfstandige sinds 2017 na de geboorte van onze dochter. Ik vind het belangrijk om de mensen in hun geheel te kijken, met hun fysieke, emotionele en energielagen. Bewust of onbewust zitten er onverwerkte spanningen in ons systeem die we niet kunnen verwerken. Hierdoor kunnen er blokkades ontstaan op verschillende lagen en kan onze energie niet meer optimaal stromen. Ontspanning en loslaten is dan ook van het grootste belang. En terug leren voeling krijgen met je eigen lichaam, de signalen tijdig herkennen en ingrijpen.

Liefs, Tineke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s